Nasze działania w związku z pandemią COVID-19

 

ZABEZPIECZENIA W  REZYDENCJI ZENIT

Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych Gości i pracowników wprowadziliśmy wszystkie dodatkowe zabezpieczenia i procedury zgodne z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju w konsultacji z Głównym Inspektoratem Sanitarnym. Celem naszych działań jest ochrona zdrowia oraz zapewnienie bezpiecznego pobytu .

Bezpieczeństwo Rezydencji Zenit to w dużej mierze zasługa bezpiecznej lokalizacji - na dużej przestrzeni w otoczeniu  dużego i zagrodzonego  ogrodu.

 

Prosimy naszych Gości  o zapoznanie się z wdrożonymi przez nas zasadami :

 

Bezpieczeństwo w obiekcie

- umieszczenie przy wejściu do rezydencji  dozowników z płynem do dezynfekcji.  Przed wejściem do rezydencji  każdy  Gość  ma obowiązek zdezynfekować dłonie .

- umieszczenie dozowników z płynem do dezynfekcji na piętrze oraz przy wejściu do jadalni

- kontrola maksymalnej  ilości Gości przebywających w rezydencji  

- przy recepcji przebywać mogą wyłącznie osoby z wspólnej rezerwacji

- zamieszczenie specjalnej przezroczystej  osłony, oddzielającej pracowników recepcji od Gości

- bieżąca dezynfekcja sprzętu oraz stanowiska  recepcji

- wszyscy pracownicy rezydencji zobowiązani są  pracować w jednorazowych rękawiczkach  i maseczkach lub przyłbicach

- w pomieszczeniach ogólnodostępnych  obowiązuje zasada zachowania odpowiedniej odległości  tj. 1,5 m  

- Goście zobowiązani  są do noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych

- bieżąca dezynfekcja powierzchni dotykowych w pomieszczeniach ogólnodostępnych (klamki, barierki, włączniki, itp.)

- możliwość zakupienia maseczek w recepcji

-  wstęp na teren hotelu wyłącznie dla Goście posiadających rezerwację usług na terenie rezydencji

- wietrzenie i bieżąca dezynfekcja pomieszczeń ogólnodostępnych ( Holl recepcyjny, jadalnia )

 

Bezpieczeństwo w pokojach :

- dokładne sprzątanie i  wietrzenie pokoi każdorazowo po wyjeździe gości

- gruntowna dezynfekcja powierzchni dotykowych w pokojach tj, blat, klamki, włączniki, biurko, poręcze, uchwyty szafek, pilot, kran, umywalka, deska sedesowa

- pranie ręczników i pościeli w temp. 60 stopni z użyciem detergentu

- zakaz używania suszarek hotelowych

 

Bezpieczeństwo w jadalni i kawiarni

- umieszczenie przy wejściu do jadalni  dozowników z płynem do dezynfekcji.  Przed wejściem do lokalu każdy Gość  ma obowiązek zdezynfekować dłonie .

- funkcjonowanie jadalni zgodnie z obowiązującym reżimem sanitarnym

- dezynfekcja stolików  każdorazowo po wyjściu Gościa .

- śniadania– Zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Rozwoju oraz   Głównego Inspektora Sanitarnego we wszystkich obiektach świadczących usługi noclegowe i gastronomiczne obowiązuje zakaz podawania posiłków w formie samoobsługowego bufetu . Śniadania będą serwowane przez kelnera do stolika . Wszystkie potrawy śniadaniowe będą dostępne na zamówienie.

 

Szczegółowe wytyczne dla hoteli  oraz restauracji dostępne są na stronie Ministerstwa Rozwoju

https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe